a-capellakoor Melomania & Gijsje Stephanus

Een bijzonder en een bijzonder geslaagd concert van het vierstemmige a-capellakoor Melomania uit Lippenhuizen onder leiding van Janna Postma.

Vaak gooit het weer in negatieve zin roet in het eten: een activiteit die verregent, of eentje waarbij men verkleumt. Zondag was het echter het moie weer dat het optreden in de Nicolaaskerk enigszins parten speelde. Er waren fietsers, veel wandelaars kwamen voorbij, maar allemaal bleven ze liever buiten. Toch had zich binnen evengoed een aardig aantal toehoorders verzameld. Zij konden genieten van een mooi, gedreven concert van Melomania. Dirigent Postma loodste het koor door een aantal prachtige nummers, zeer divers van aard. Het repertoire liep uiteen van een Hongaars volksliedje, de Bohemian Rhapsody, Amsterdamse grachten, muziek uit Afrika en van alles daar tussenin.

Een groot compliment is op zijn plaats voor solist Gijsje Stephanus. Daar waar vele professionals, die haar voorgingen in de kerk, het niet aandurfden om onversterkt te spelen en te zingen, durfde zij die uitdaging wel aan. En terecht. Haar stem en de gitaarbegeleiding reikten tot in het verste hoekje van de kerk en kwamen prachtig tot hun recht.

Naast bijzonder geslaagd was het concert ook bijzonder. En van de koorleden nam, na veertien jaar deel uitgemaakt te hebben van het koor, afscheid vanwege zijn 'emigratie' vanuit Friesland naar Uithuizermeeden. Het koor was echter zo onder de indruk van de prachtige akoestiek van de Nicolaaskerk dat men (gekscherend?) overwoog om eens per maand naar Oldenzijl te komen om te repeteren. Wellicht is het afscheid daarmee niet definitief.

 

terug naar overzicht