"Van romantiek tot eigentijds!"

Pianist Johanan Havinga nam de aanwezige toehoorders in zijn pianoconcert mee in een virtuose reis van romantische tot eigentijdse componisten

Robert Schumann (Kreisleriana)en Johannes Brahms (2 Intermezzi)stonden voor de pauze op het programma. Een haarfijne aanslag bracht de romantische sfeer van beide componisten op bijzondere wijze over. Na de pauze was Paul Hindemith aan de beurt (Ludus Tonalis). Een totaal andere sfeer, het wrong, het kneep, het knelde. En soms knalde het. Om dan binnen een paar maten weer te fluisteren. Er was niet veel publiek, maar misschien daardoor ontstond een bijzondere sfeer van zeer betrokken, geconcentreerde, aandachtige luisteraars. En van de reacties een dag later: "Wat was dat toch een onwaarschijnlijk mooi concert gisteren. Ik zit nog met mijn hoofd in de wolken en ik kan maar moeilijk op aarde neerdalen. De toehoorders in de kerk, samen met die muziek ... het was een grootse belevenis. Ook hoe over de muziek door de aanwezigen werd gepraat, vond ik indrukwekkend."

Op 22 maart komt Havinga andermaal naar Oldenzijl, dan samen met Gea Passies, Ze brengen dan een programma rond de componist Claude Debussy.

 

terug naar overzicht