Muzikale kerkenfietsroute 2011

De muzikale kerkenfietsroute van de Stichting Rottummer kerk en de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl, die dit jaar voor de derde keer werd georganiseerd, begint langzamerhand een begrip te worden. Sommige mensen hielden de laatste zondag van augustus al weken vrij in hun agenda en oriŽnteerden zich vroegtijdig op het programma. Anderen kregen pas op de laatste dag een programmafolder in handen en besloten, ondanks het slechte weer, op pad te gaan. De drijfveer van het publiek is niet zo moeilijk te bedenken: mooie, gevarieerde muziek in telkens weer een andere, prachtige ambiance. En een schitterend landschap, zelfs ondanks de zware buien nog mooi. Of misschien zelfs wel dŠnkzij de zware buien, want de luchten die het onstuimige weer opleverde, waren magnifiek. En dat deze buien ook uniek waren omdat ze vrijwel geheel beperkt bleven tot het Eemsmondgebied, blijkt uit het kaartje onder aan deze pagina. Met alle welgemeende waardering voor de mensen die regen en wind hebben getrotseerd en al fietsend van kerk tot kerk zijn getrokken.
Na afloop kwamen de muzikanten en vrijwilligers een hapje eten in het dorpshuis van Oldenzijl. Welverdiend, want hun inspanningen hebben zeker zo'n 500 mensen een mooie dag bezorgd. En een leuke: Eťn van de musici: "Op deze manier speel je niet alleen op je eigen eilandje, maar leer je ook de andere musici kennen. We komen volgend jaar graag weer terug!"

Onze speciale aandacht gaat uit naar de beginnende groep "The Fourth Rule" van Marianna Manca en Johan Brondijk. U kunt hier hun versie van de song "Set Fire to the Rain" (original Adele) beluisteren.

Onze hartelijke dank gaat uit naar Aletta Stoppels en Leo van Meurs, bijgestaan door Dick Knol en Inge Masolijn die voor het etentje aan het einde van de dag hebben gezorgd.

Rik Bakker heeft op You Tube enkele filmopnamen van zijn optreden in de Nicolaaskerk geplaatst. Klik hier of hier om dat te kunnen beluisteren (5 MB).

Klik hier voor informatie over de muzikanten en kerkjes in de programmafolder.
Klik hier voor het persbericht in de Ommelander Courant over de Muzikale Kerkenfietsroute

 

terug naar overzicht