Opening foto-expositie Fred Reiffers in Nicolaaskerk

Zaterdagmiddag 14 mei opende Fred Reiffers uit Kantens zijn nieuwste foto-expositie. Oldenzijl was op 31 maart en 1 en 2 april het decor van 'Hoe overleef ik Romeo'. Dit was een spetterende theaterproductie van Het Hogeland College in Uithuizen. Leerlingen en docenten hebben voor het derde jaar een groots theaterspel opgezet en uitgevoerd. Fotograaf Fred Reiffers heeft tijdens de voorstelling foto's gemaakt en laat met dertien foto's zien hoe hij het theaterspel heeft beleefd.

Na een inleidend betoog van conrector Karel Vlak over het theaterstuk en de Nicolaaskerk konden de aanwezigen de foto's bewonderen. Dat waren niet alleen de dertien door Fred voor de expositie geselecteerde foto's maar ook tientallen anderen op een digitale fotoviewer.

Fred Reiffers werd op vrijdag 11 november 1955 geboren in Appingedam. Hij groeide op in de roerige zestigerjaren en ging zijn weg in de jaren zeventig. Actief in de muziek- en theaterwereld leerde hij met andere ogen naar de wereld te kijken. Dit inspireert hem nog dagelijks in zijn werk als vormgever en fotograaf. Want ook het leven zelf is een kunst die men moet beheersen. Fred heeft een brede interesse, wat hem in alle activiteiten waaraan hij zijn medewerking verleent goed van pas komt. Maar zijn brede belangstelling komt ook terug in zijn foto's. Of het nu de mens, zijn omgeving of de verschillende activiteiten zijn waar hij bij betrokken is. Dat wat hem boeit, wil hij op zijn manier voor de toekomst vastleggen. Fred Reiffers is lid van het Fotografencollectief Lucix.

 

terug naar overzicht