8 -10 april feestelijke activiteiten in Oldenzijl

BEDANKT
Vier weken lang heeft Oldenzijl feest gevierd, vier weken lang was Oldenzijl even het culturele middelpunt, en kwamen mensen van heinde en ver. Vier weken lang heeft het dorp in het teken van 'verbinding' gestaan, hebben we elkaar ontmoet, samen dingen gedaan, samen gegeten, gepraat, kaartjes geruild, van kunst genoten, het spektakel van HHC meegemaakt en ga zo maar door. Dat kon alleen maar slagen, doordat iedereen heeft meegewerkt, op heel veel verschillende manieren en al die manieren samen hebben de afgelopen periode tot een hoogtepunt gemaakt. Heel veel dank aan iedereen, in en buiten het dorp!
En een compliment voor het organiserende comité: Lonneke, Diana, Isabel, Tineke (Wiepkema), Ton en Betty.

Project Cultuur en voeding
OBS De Schutsluis werkte de afgelopen periode aan het project Cultuur en voeding. Op 8 april kon iedereen komen bekijken wat er zoal aan de orde was geweest. In een grote variëteit aan kraampjes konden zeer uiteenlopende gerechten geproefd worden en werd wel duidelijk dat iedere cultuur zo z'n eigenaardigheden heeft (in de letterlijke zin van het woord). De kinderen vonden diep in hun hart waarschijnlijk de cola en chips toch wel het lekkerste.....

Koeien kijken bij Jaap en Joke Noordam
Veel Ol'nzielsters rijden langs de grote schuurdeuren van 'De Korenaar' zonder te weten wat zich daarachter nu eigenlijk afspeelt. Vrijdag 8 april gingen de deuren open en konden de gespierde en bevleesde dames worden bewonderd. Er liepen zelfs een paar kersverse kampioentjes rond. Een aantal mensen was getuige van de geboorte van een kalf, door middel van een keizersnee, helaas leefde het kalfje niet meer. Toch een indrukwekkende gebeurtenis.

High Tea
Dicky en Janny Knol stelden gastvrij hun kas open voor een high tea. Om beurten konden dorpsbewoners met 2 of 3 tegelijk in de kas genieten van het zonnetje en het prachtige uitzicht, ondertussen snoepend en nippend van allerlei heerlijkheden. Wie er eenmaal zat, wilde éigenlijk niet weer weg.....

Expositie Maaike van Sinderen
Maaike exposeerde een aantal van haar mooiste foto's in de Nicolaaskerk. Goed te zien was je helemaal niet ver weg hoeft om prachtige foto's te maken, dat lukt zelfs in je eigen achtertuin. De foto's kwamen mooi uit tegen de wanden van de kerk. Met name de foto van de Gare du Nord, precies midden in het koor, sloot qua perspectief perfect aan bij de plaats in de kerk. Ook de foto van de koeien langs de Dokkumer Ee oogstte veel bewondering.

Oesters eten met Trudy Dehue en Ad Prins
Niet alleen oesters stonden op het menu, maar ook allerlei andere visheerlijkheden. Dit aangevuld met gezellige bubbeltjeswijn maakte van het plekje bij de kerk ineens haast een Frans terrasje. Oesters die 's morgens vers geraapt waren op het wad, vonden 's middags gretig (nou ja, bij sommigen ook wat minder gretig) aftrek. Ad en Trudy hadden een druk beklant kraampje, gelukkig kregen ze hulp van Jef van den Hout, die even terug was in Oldenzijl. En laat niemand meer zeggen dat kleine kinderen kieskeurig zijn: Abel vond de oesters heerlijk!

Nait miesderg kraiweln, moar op Gribbelgrabbel
Onder die mysterieuze titel startte een kwartetspel dat langzamerhand heel Oldenzijl in z'n ban heeft. Nagenoeg alle bewoners zijn op de foto gekomen en van die foto's heeft Isabel een kwartetspel laten maken. Door aan activiteiten mee te doen, konden de kaartjes verdiend worden. Mensen waren ingedeeld in bijzondere rubrieken als 'Nuvere Uutvanhuzers', 'Ploatje schieters', 'Köster en Kösterke' en zo nog veel meer. Vermakelijk was het om te zien hoe mensen contact legden met elkaar, om te ruilen, om te onderhandelen, of gewoon om met elkaar mee te kijken. Als één van de doelstellingen van het heropeningsproject was om te (ver)binden, dan kan de conclusie zijn dat dit kwartetspel daar stevig aan heeft bijgedragen!

Vis eten bij Jaap en Tineke Bakker
Jaap maakte zich daags tevoren nog wat bezorgd over de harde wind en of we dan wel goed buiten konden zitten, maar zijn zorgen waren gelukkig voor niets. De zondag deed z'n naam eer aan en rond het middaguur zat een hele club op stropakken gezellig aan de zoute haring en de visfrieten, heerlijk in de zon. Goed verzorgd, gastvrij onthaald.....complimenten!

 

terug naar overzicht