Multimedia Kunst Manifestatie "Op Reis"

Drie weken lang, van 8 tot en met 23 januari, bood de Nicolaaskerk onderdak aan het werk van kunstenaar Eddy de Leeuw en de interpretaties die daarvan, onder leiding van Elly Werdler, door studenten van Noorderpoort en Alfa-College waren gemaakt. 'De reis naar het licht' was het centrale thema van deze multimedia expositie. Het vertrekpunt van deze expositie is een tiental schilderijen van beeldend kunstenaar Eddy de Leeuw, die hij in de laatste maanden van zijn leven (hij overleed in april vorig jaar) heeft gemaakt. Elly Werdler heeft van hieruit een kunstproject opgezet met stagiaires van de kunstopleiding van het Noorderpoortcollege en Alfa-college. Iedere student kreeg een schilderij toegewezen, van waaruit hij/zij zich heeft laten inspireren tot een eigen kunstuiting. Deze studenten liepen stage bij de de Stichting KunstStroom.

Tijdens de afsluiting op zondag 23 januari gaven Gerben en Rik een performance van 'De Vlinder'. Vervolgens hield architect Jasper Schweigma een lezing met als thema 'Kunst en architectuur' over hoogte in de architectuur naar aanleiding van de 3D-animatie 'De toren van Babel' van Bilal. Elly Werdler gaf een met veel beelden ondersteund overzicht van het werk van Eddy de Leeuw, daarmee een hommage brengend aan de kunstenaar die vorig jaar op 59-jarige leeftijd overleed en dit project helaas niet meer mocht meemaken.
Tot slot gaven Job Tielrooy en Gijsje Stephanus een klein concert, waarmee een passend einde kwam aan een zeer geslaagd project.

Bezoek www.kunststroom.com voor meer info.

 

terug naar overzicht