Muzikale kerkenfietsroute ondanks de regen zeer geslaagd

Slechte weerberichten en af en toe een stevige bui weerhielden de liefhebbers van muziek, kerken en mooie landschappen er niet van om er op uit te trekken. De Stichting Rottummer Kerk en de Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl organiseerden voor de tweede keer een muzikale kerkenfietsroute. Vanwege het slechte weer namen veel bezoekers het woord 'fietsroute' gelukkig niet al te letterlijk, waardoor er toch nog enkele honderden mensen konden genieten van een zeer gevarieerd muzikaal aanbod in negen kerken op het Hoogeland.

In de kerk van Oosternieland speelde Triefel vrolijke volksmuziek waar het plezier van afstraalde, terwijl in Oldenzijl Roos Galjaard samen met Fons Sluijter op de cello een origineel en muzikaal verrassend samenspel liet horen. In Zandeweer traden twee oude bekenden op, het duo M&M deed vorig jaar ook al mee op hun trekharmonica's, zij speelden muziek uit alle hoeken en gaten van Europa. In Stitswerd was het duo Cordeo aan zet en één dorp verder, in Rottum, speelde het trio Mja Mera een mix van Klezmer en andere Oost-Europese volksmuziek. In de Doopsgezinde kerk van Uithuizen was Pol Wijnberg (Subshade) te gast, expressief als altijd, deze keer begeleid door Anne Kraster op flamencogitaar, een bijzondere nieuwe combinatie. Irene Wilkens en haar band hadden voor hun nummers in het Gronings volop de ruimte in de grote Jacobikerk in Uithuizen zowel qua bezetting als qua volume. In de Mariakerk in Uithuizermeeden konden de Fearless Goat Hunters na de kerkdienst zo aanschuiven, waar ze naadloos de overgang maakten naar hun vrolijke Ierse en Schotse muziek. In de kerk van Kantens was er tenslotte nog de gelegenheid te luisteren naar het orgelspel van een drietal organisten.

Het Hoogeland liet zich bepaald niet van zijn zonnigste kant zien, al hadden de dreigende luchten natuurlijk ook zo hun charme en eigen sfeer, maar de muziek in de kerken en het enthousiasme van de muzikanten waren hartverwarmend en dat, samen met de positieve reacties van het publiek, maakte de tweede editie van deze muzikale kerkenfietsroute zeer geslaagd.

Klik hier voor de brochure en fietsroute (3 MB)

 

terug naar overzicht