Winterliederen met Linde Nijland, Bert Ridderbos en Henk Scholte

Winterliederen is een intiem en meeslepend muzikaal programma van drie van de belangrijkste Noord Nederlandse folkmuzikanten. Bard Henk Scholte, zangeres Linde Nijland en multi-instrumentalist Bert Ridderbos nemen de toeschouwer mee op een avontuurlijke reis door een winters liedjeslandschap. Hierbij putten ze uit Nederlands en Gronings repertoire, maar wordt eveneens van ver buiten de grenzen materiaal vertolkt uit een rijke traditie van volksliedjes en het betere singer-songwriter werk.

Linde Nijland geniet als helft van het singer-songwriter duo Ygdrassil internationale bekendheid. Met haar betoverende zang, gitaarspel en liedjes trad ze op in binnenen buitenland en maakte ze in totaal 7 Cd’s, waaronder een eerbetoon aan de Engelse zangeres Sandy Denny. Met het laatste trok ze onder meer de aandacht van legendarische producer Joe Boyd (o.a. Kate & Anna McGariggle, Pink Floyd, Fairport Convention).

Bert Ridderbos weet met zijn prachtige arrangementen op gitaar, cittern en accordeon als geen ander een unieke sfeer neer te zetten. Hij is onder meer de vaste instrumentalist in Törf, Ygdrassil en Slag ende Stoot en werkte mee aan tal van producties. Bert is afgestudeerd aan het conservatorium en zijn muziek werd onder andere gebruikt in documentaires op de Duitse televisie.

Henk Scholte is met zijn warme, karakteristieke stem bekend en geliefd als zanger en entertainer van de Groninger groep Törf en van zijn populaire dagelijkse programma op Radio Noord Twij Deuntjes veur Ain Cent. Naast zijn artistieke werk is hij consulent bij het 'Huis van de Groninger Cultuur'. Bovendien is hij dichter en publiceerde hij o.a. de gedichtenbundel Vervrömd.

Bezoek www.winterliederen.nl voor meer info.

 

terug naar overzicht